PlukbroodIk wilde al heel lang plukbrood maken! Eindelijk kwam het ervan. Ik heb het brood gemaakt van speltbloem en het recept hiervoor vindt je hier. Afwijkend van dit recept heb ik dit keer alleen speltbloem gebruikt, omdat ik een wit brood wilde. Ook heb ik geen bakvorm gebruikt, maar een bol van het deeg gemaakt en het op een met bakpapier beklede bakplaat afgebakken. Dit is vrij makkelijk, maar er gaat op deze manier wel iets meer tijd in zitten! Wil je het snel maken dan adviseer ik een heel, ongesneden, rond(!) brood van de bakker of bij de supermarkt te halen. Bijvoorbeeld de Liefde & Passie broden van AH.

Plukbrood is erg leuk om naast borrelhapjes neer te zetten, gezellig samen met je geliefde of lekker om bij te soep te eten. Je vult het brood met wat jij lekker vindt. Ik had een heel groot gebakken, dus heb de ene helft een andere vulling gegeven dan de andere helft. Lekker voor de afwisseling!

PlukbroodRecept voor: Plukbrood

Ingrediënten

 • 1 heel, rond Brood
 • Vulling naar smaak, ik had:
 • 2 Mozzarella
 • 8 Cherrytomaten
 • Ah Verse Rode Pesto
 • Basilicum
 • Kruidenboter


Bereiding

 1. Snijd het brood en maak vierkantjes, zoals op de foto. Snijd niet tot de bodem, het brood moet wel bij elkaar blijven. Plukbrood
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
 3. Snijd de mozzarella ik kleine blokjes en de cherrytomaten in plakjes.
 4. Smeer de kruidenboter tussen de blokjes aan de ene helft van het brood en de rode pesto aan de andere helft van het brood. Stop de mozzarella tussen de blokjes aan beide kanten van het brood en de cherrytomaten en basilicum bij de rode pesto.
 5. Het brood gaat nu vast een beetje uitpuilen. Om het brood een beetje bij elkaar te houden kan je aluminiumfolie gebruiken.Plukbrood
 6. Bak het gevulde brood af in ongeveer 8 minuten of tot de kaas helemaal is gesmolten.


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Plukbrood — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten