Geroosterde Knoflook en Paprika PastaOndanks dat ik er gek op ben eten we laatste tijd niet veel pasta’s meer! Dit waarschijnlijk omdat ik meer aan het proberen ben en ik met pasta’s veel meer bekend ben. Toch kan ik dit gerecht niet voor jullie achterhouden!

Deze geroosterde knoflook en paprika pasta is zo lekker door de romige en zoete smaak! Er zit even tijd in de bereiding (voornamelijk de oventijd), maar dan heb je wel een enorm lekker en speciale pasta!

Wat je doet is de knoflook poffen in de oven. Dit is heel eenvoudig, maar duurt wel 45 minuten. Van de gepofte knoflookteentjes maak je een soort spread. Die spread is heerlijk! Probeer ook maar eens een keer op een vers stokbroodje!

Deze heerlijke pasta moet je echt proberen! Niet alleen de smaak is fantastisch, maar ook de geuren die straks uit je oven vrijkomen. 😉

Recept voor: Geroosterde Knoflook en Paprika Pasta

Ingrediënten

  • 500g Tagliatelle
  • 6 grote Rode Paprika’s
  • 2 Knoflook bollen
  • 1 Ui
  • 60ml Slagroom
  • 60ml Melk
  • 240ml Water
  • 45gr Parmezaanse Kaas + een beetje voor servering
  • 15g Boter
  • 2el Olijfolie
  • Verse Basilicum
  • Peper en Zout


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Snijd de bovenkanten (waar het papier samenkomt) van de bollen knoflook. Laat de onderkant zitten, want de teentjes moeten bij elkaar blijven. Verwijder zoveel mogelijk papier. Geroosterde Knoflook en Paprika Pasta
  3. Smeer de bollen aan de open kant in met olijfolie en stop ze in folie. Leg de foliebollen nu in een ovenschaal en bak af in 45 minuten.Geroosterde Knoflook en Paprika Pasta
  4. Was ondertussen de paprika’s en snijd in grove stukken. Verwijder de pitjes en het vruchtvlees.
  5. Bekleed een bakplaat met folie en leg hier de paprika stukken op.
  6. Als de oven klaar is met de knoflook mogen de paprika’s erin, maar dan op grillstand! Rooster tot de paprika’s zwart zijn aan de bovenkant. Ja echt! Zo kan je ze straks gemakkelijk ontvellen. Bij mij zaten ze ongeveer 45 minuten in de oven. Geroosterde Knoflook en Paprika Pasta
  7. Laat de knoflookbollen zeker 20 minuten afkoelen en pers ze dan uit in een schaaltje. Prak vervolgens de knoflook met een vorkje tot een spread. Geroosterde Knoflook en Paprika Pasta
  8. Wanneer de paprika stukken klaar zijn uit de oven halen en de stukken in een zak (ik gebruikte een pedaalemmerzak) doen en dichtknopen. Laat dit 10 minuten liggen.
  9. Snijd ondertussen de ui in blokjes en zet apart.
  10. Haal de paprika stukken uit de zak en ontvel de stukken. Dit moet nu eenvoudig gaan.
  11. Verwarm de olijfolie in een grote steelpan en bak hierin de ui gaar.
  12. Voeg vervolgens de ontvelde paprika en knoflook toe. Meng goed door, zodat het geheel goed warm wordt.
  13. Stop het geheel in een blender en meng tot een saus
  14. Laat de boter smelten in dezelfde steelpan en voeg dan de saus weer toe. Voeg ook de melk en slagroom toe samen met peper zout naar wens. Meng goed door.
  15. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  16. Haal de steelpan met de saus van het vuur en voeg dan de Parmezaanse kaas en basilicum toe. Roer goed door tot de kaas door de saus is opgenomen.
  17. Voeg ook de pasta toe aan de steelpan en meng goed.
  18. Serveer met een beetje extra Parmezaanse kaas en verse basilicum. Serveer direct.Geroosterde Knoflook en Paprika Pasta

Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Geroosterde Knoflook en Paprika Pasta — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten