Zoete Aardappel Burrito'sIk moet bekennen dat ik nooit zo gek ben op zoete aardappel, maar in dit gerecht vind ik het heerlijk! Deze zoete aardappel burrito’s hebben een heerlijke combinatie van smaken. Wil je eens een andere burrito dan je gewend bent? Dan is deze zeker een aanrader!

Recept voor: Zoete Aardappel Burrito’s

Ingrediënten

 • 2 Zoete Aardappels
 • 2el Olijfolie
 • 1/2tl Djintan (gemalen komijnzaad)
 • 1/4tl Paprikapoeder pikant
 • Zeezout, naar smaak
 • 6 Tortilla’s
 • Gerookte Paprika uit pot
 • Blik Zwarte Bonen
 • Geraspte Cheddar
 • Geraspte Mozzarella


Voor de guacamole:

 • 2 Avocado’s
 • 3el Salsa Saus
 • 2 teentjes Knoflook
 • ½ Jalapeno
 • 1 Limoen
 • Handje verse Koriander
 • Water
 • Zeezout, naar wens


Toppings:

 • Romaine sla
 • Rode Ui
 • Zure Room

Zoete Aardappel Burrito'sBereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Schil de zoete aardappels en was ze.
 2. Snijd ze vervolgens in blokjes of frietjes van allemaal dezelfde grootte.
 3. Neem een grote kom en meng hierin de olijfolie met de paprikapoeder, zeezout en djintan. Voeg de aardappel blokjes toe en meng goed.
 4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardappels erop. Bak in ongeveer 45 minuten af en keer halverwege. Ik kan natuurlijk niet zien hoe dik je de aardappels hebt gesneden, dus houdt de oven goed in de gaten! Ze kunnen uiteraard sneller verbranden als de ze dunner snijdt.
 5. Maak de guacamole door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mixen in een blender of met een staafmixer. Voeg water toe indien de guacamole te dik blijft.
 6. Zorg ervoor dat de oven op 200 graden C blijft staan wanneer je de aardappels eruit haalt. Bekleed een bakplaat opnieuw met bakpapier en leg hierop de tortilla’s. Vul de tortilla’s met zwarte bonen, de zoete aardappels en strooi hierover de kaas. Rol de tortilla’s op en bak in ongeveer 5 minuten af tot de tortilla’s een beetje krokant zijn geworden en de kaas licht gesmolten is.
 7. Smeer op de tortilla’s de guacamole en serveer met de romaine sla, verse koriander, zure room en een rood uitje.


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Zoete Aardappel Burrito’s — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten