Gevulde aubergine met pittige bulgur en halloumiDit is weer eens een recept waar ik zelf onwijs blij van word! De gevulde aubergine met pittige bulgur en halloumi is zo lekker dat hij zeker in mijn top 5 van lekkere recepten thuis hoort. De ingrediëntenlijst is behoorlijk lang en dat proef je in dit gerecht ook zeker terug. De vele smaken is wat het zo lekker maakt. Voor een gezonde en stevige maaltijd zit je bij dit recept goed!

Recept voor: Gevulde aubergine met pittige bulgur en halloumi

2 personen

Ingrediënten

1

  • 2 Aubergines
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

2

  • 75 Bulgur
  • 240ml water
  • 1/2 blokje Groentebouillon
  • 1/2tl Kerriepoeder
  • 1/4tl Komijnpoeder
  • 1/4tl Korianderpoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • snufje Zout
  • snufje Peper

3

  • ½ Ui
  • 1,5el Olijfolie
  • 200g Kikkererwten
  • 1el Harissa
  • 1el Limoensap
  • 60ml Water
  • Halloumi

4

  • 2el Tahini
  • 2el Olijfolie
  • 1tl Griekse Yoghurt
  • 2el Water
  • 1el Limoensap
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Maak de aubergines schoon en droog. Snijd de top van de aubergines af en snijd ze vervolgens doormidden.
  3. Snijd met een mes voorzichtig het vruchtvlees uit de aubergines. Zorg ervoor dat je niet te dicht bij de rand wegsnijdt, zodat de bootjes stevig blijven. Het makkelijkste is om rechte lijnen te gebruiken en blokjes te snijden. Zo kan je vervolgens gemakkelijk met een lepeltje de blokjes eruit lepelen. Bewaar de blokjes aubergine! Deze heb je later nodig.
  4. Leg de aubergine bootjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer de bootjes in met olijfolie. Ik gebruikte hiervoor een keukenkwast. Strooi een beetje peper en zout over de bootjes.
  5. Doe de aubergine bootjes voor 18 minuten in de oven op grillstand. Zet daarna apart.
  6. Maak ondertussen de bulgur klaar. Doe alle ingrediënten voor de bulgur (2) samen in een pan en roer door. Zet op hoog vuur tot het kookt en zet vervolgens lager. Sluit de pan af met een deksel en laat 15 minuten zachtjes koken.
  7. Snijd de halve ui in blokjes.
  8. Verwarm 1,5el olijfolie in een wokpan en bak de ui zacht. Voeg vervolgens de blokjes aubergine toe. Roer regelmatig om, tot de aubergine ook lekker zacht/mals is gebakken. Zet het vuur laag en voeg dan ook de kikkererwten toe en de bulgur wanneer deze klaar is.
  9. Neem een schaaltje en mix daarin de Harissa met 1el Limoensap en 60ml water. Voeg vervolgens toe aan de wokpan en meng alles goed door.
  10. Zorg dat de oven nog of weer op 200 graden is voorverwarm.
  11. De aubergines zullen inmiddels uit de oven zijn en kunnen nu gevuld worden met de bulgur met groenten. Snijd de halloumi in stukjes en verdeel ook deze over de bootjes.
  12. Doe de aubergines met vulling nu voor 10 minuten in de oven op grillstand.
  13. Maak ondertussen de saus van tahini door alle ingrediënten van nummer 4 met elkaar te mengen.
  14. Serveer de aubergine bootjes met de tahini saus.

Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Gevulde aubergine met pittige bulgur en halloumi — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten