(Vega) Cheeseburger in sla-wrapIk zie het steeds vaker voorbij komen. Sla-wraps! Waarschijnlijk is het een beetje met oog op koolhydraatvrij eten en een gezondere manier van fastfood. Ik vind het er in ieder geval heel leuk uitzien en was benieuwd of een burger zo genoeg vult om er als een hoofdgerecht mee door te kunnen. Het antwoord: ja! Uiteraard maakte ik een vegetarische variant, maar net als in al mijn recepten kan je ook gewoon echt vlees gebruiken. In dit geval gehakt. Deze (Vega) Cheeseburger in sla-wrap was heerlijk! Ik miste het broodje totaal niet. Smaakjes genoeg!

Het principe is heel simpel: Je neemt een krop sla en gebruikt stevige bladeren om het broodje/de wrap van te maken. Je maakt zelf burgers van (vega) gehakt, of koopt ze kant-en-klaar. Zelf maken is natuurlijk lekkerder! Je kiest de toppings naar wens en maakt een dressing/saus of je koopt deze ook kant-en-klaar.

Ik gebruikte Vegetarisch Rauw Gehackt van De Vegetarische Slager. Een top product voor bijvoorbeeld Gyoza, maar ik had er eerlijk gezegd nog geen burgers van gemaakt. Het resultaat was erg lekker, maar de burgers waren wel erg machtig! Ik maakte 4 burgers uit 1 doosje, ervan uitgaande dat we 2 burger p.p. zouden eten. 1 burger p.p. was voor mij voldoende geweest. Als ik Simon moet geloven is dit dus wel een stukje machtiger dan echt vlees. Hoe dan ook.. erg lekker en ook prima als hoofdmaaltijd!

Ik heb de burgers volgens aanwijzingen op de verpakking van het doosje gemaakt, alleen heb ik er zelf gehaktkruiden aan toegevoegd. O en ik had ook voor de Mc2 Burger kunnen gaan, maar daar ben ik zelf geen heel groot fan van. Bovendien.. zelf maken is gewoon leuker!

In het recept schrijf ik wat ik precies heb gebruikt voor de burgers op de foto. Natuurlijk kan je er zelf voor kiezen welke producten je vervangt voor vlees of kant-en-klare producten.

Recept voor: (Vega) Cheeseburgers in sla-wrap

Voor 4 burgers

Ingrediënten

Burgers:

 • 1 doosje Vegetarisch Rauw Gehackt
 • ½ Uitje
 • 1tl Tomatenpuree
 • 1 Ei
 • Gehaktkruiden, hoeveelheid toevoegen naar smaak
 • eventueel Paneermeel, indien gewenst

 
Dressing:

 • 3el Mayonaise
 • 3el Ketchup
 • 1el Calvé Komkommer Dille Dressing
 • snufje Peper en Zout

 
Overig:

 • Kropsla
 • 1 Tomaat
 • ½ Ui
 • Cheddar

 
Bereiding

 1. Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen. Zet apart in de koelkast.
 2. Snijd de tomaat in plakjes en een half uitje in halve ringen. De andere helft van de ui heb je zo nodig. Neem de bladeren van de kropsla en was deze. Maak de bladeren goed droog met een sladroger of een doek. Leg alles alvast klaar.
 3. Snipper een half uitje en doe ik een kom samen met het gehackt. Voeg ook de ei, tomatenpuree en gehaktkruiden toe. Kneed alles goed door.
 4. Maak van het gehaktmengsel 4 burgers. Gebruik hier eventueel paneermeel voor meer stevigheid. In principe is dit niet nodig.
 5. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide zijden bruin. De burgers moeten (uiteraard) warm zijn van binnen. Leg op de laatste minuut op elke burger een plakje Cheddar, zodat deze kan smelten.
 6. Leg de burgers op een blad sla en beleg de burgers met plakjes tomaat, de ui en dressing. Maak de burger dicht door er een blad sla op te leggen.
 7. Direct serveren.


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

(Vega) Cheeseburger in sla-wrap — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten