PerencakeDeze week heeft Simon voor de categorie Sweet Sunday een perencake gemaakt! Zijn opa en oma hadden een tasje vol peren uit de tuin meegegeven. Heerlijk! Teveel om allemaal op te eten voor ze niet goed meer waren, dus we bedachten er iets anders mee!

Eigenlijk ben ik niet echt de bakker van ons twee. Op de één of andere manier kan Simon dat gewoon beter dan ik. Zet mij maar gewoon achter de pannen! Ook als het gaat over precisiewerk of decoreren roep ik regelmatig om hulp bij Simon. Ik ben een stukje lomper..

Hoe dan ook.. de cake dus. De cake was zooooo lekker! De peren waren onwijs rijp en de smaak was door de hele cake getrokken. De volgende dag was hij zelfs nog lekkerder! Echt een aanrader. 🙂 Wees wel gewaarschuwd.. na 1 stukje kan je niet zomaar meer stoppen!

Recept voor: Perencake

Ingrediënten

 • 4 grote, rijpe Peren
 • 2 Eieren
 • 150g Bloem
 • 2tl Bakpoeder
 • 125g Boter
 • 170g Suiker
 • 2el Rozijnen
 • snufje Zout
 • eventueel Poedersuiker als decoratie


Bereiding

 1. Laat de boter smelten.
 2. Neem een springvorm en preparer deze door deze eerst in te vetten met boter en vervolgens te voorzien van een laagje bloem. Doe dit door een beetje bloem in de ingevette vorm te gooien en de vorm te draaien tot bodem en randen egaal wit zijn. Het teveel aan bloem klop je eenvoudig uit de vorm.
 3. Snijd de peer in smalle plakjes en beleg de bodem van de springvorm hiermee.
 4. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
 5. Meng in een schaaltje de bloem met de zout en bakpoeder.
 6. Neem een tweede, grotere schaal en klop de eieren en suiker op.
 7. Voeg vervolgens het bloemmengsel, de gesmolten boter en rozijnen toe aan de grote schaal en meng goed door. Dit doe je gewoon met een lepel.
 8. Giet het beslag over de bodem van peren, in de springvorm.
 9. Bak af in 45 minuten.
 10. Serveer warm. Eventueel een beetje poedersuiker bovenop strooien.


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Perencake — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten