Bulgursalade met halloumi en kikkererwtenBulgur, ook wel burghul of boergoel genoemd; ik was er nog niet bekend mee! Ik had er hele positieve verhalen over gehoord en het zou een goede vervanger zijn voor bijvoorbeeld aardappelen en rijst. Het is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van Durum. Bulgur wordt vooral veel gegeten in het Midden Oosten, maar ook in Turkije en Marokko.

Hoe dan ook, ik was er nog niet bekend mee en ik zou Lana niet zijn als ik het niet zou proberen. Must.Try. Everything! Ok, behalve vlees en vis en zo.. En zelfs als ik het niet kan/wil eten, moet ik er alles over weten. Simon wordt altijd helemaal ondervraagd als ik wil weten hoe een stuk vlees smaakt. In detail moet hij alles uitleggen. Dat blijkt heel moeilijk te zijn, want het is vaak niet te vergelijken met iets anders.

Ok, terug naar het onderwerp; bulgur (tweede poging). Omdat het product vrij onbekend was ben ik begonnen met een simpele basis salade. Ik ging er een beetje van uit dat het zou smaken als een combinatie van quinoa en rijst. Zoiets is het ook, alleen dan wat neutraler van smaak dan quinoa en het vult een stuk meer dan beide producten.

Ik gebruikte maar 1 specerij, namelijk zoete paprikapoeder, om de smaak van de Bulgur nog goed te kunnen proeven. Verder had ik nog halloumi in huis en dat leek me een lekkere afsteker. De rucola en kikkererwten erbij maken dit gerecht enorm gezond! Het vult enorm en je krijgt er weer flink energie van. Deze Bulgursalade met halloumi en kikkererwten is een prima vegetarisch maaltijdje voor sporters. Peulvruchten en halloumi, een kaasje met veel eiwitten.

Bulgur is vaak te koop bij Marokkaanse en Turkse winkels. Halloumi vind je trouwens ook nog wel eens bij Turkse winkels. Ah verkoopt het tegenwoordig ook. Oja, ook erg fijn: dit recept staat binnen 20 minuten op tafel!

Recept voor: Bulgursalade met halloumi en kikkererwten

2 personen/20 minuten

 Ingrediënten

 • 1 kopje Bulgur
 • 75g Rucola
 • sap van halve Limoen
 • 5el Olijfolie
 • 1tl Zoete Paprikapoeder (La Chinata Smoked paprika powder sweet – te koop bij Ah)
 • 400g Kikkererwten
 • 225g Halloumi

 
Bereiding

 1. Kook 2 kopjes water in een steelpan. Voeg, als het water kookt, 1 kopje Bulgur toe. Roer door en sluit af met een deksel. Laat 15 minuten zachtjes koken en roer af en toe door. Al het water moet opgenomen zijn.
 2. Snijd de halloumi in plakjes en bak deze in een grill of koekenpan aan beide kanten tot deze een goudbruin en krokant laagje hebben.
 3. Maak ondertussen in een schaal de dressing door de olijfolie met de zoete paprikapoeder en een beetje limoensap te mengen. Niet direct al het sap van de halve limoen toevoegen. Doe dit een beetje naar smaak.
 4. Als de bulgur klaar is deze toevoegen aan de schaal en mengen met de dressing. Doe dit met een vork, zodat alles goed verdeeld wordt.  
 5. Giet de kikkererwten af en voeg vervolgens toe aan de schaal. Voeg ook de rucola toe en meng alles.
 6. Verdeel de salade over twee borden en leg de stukjes halloumi bovenop.

 

Eetsmakelijk!  

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Bulgursalade met halloumi en kikkererwten — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten