Tikka MasalaHeerlijk vind ik Tikka Masala! Ik ben de Thaise en Indiase keuken een poosje geleden een beetje gaan ontdekken. Gelukkig maar! Ik heb een hoop nieuwe kruiden ontdekt en echt een hoop lekkere gerechten op tafel kunnen zetten. Eens iets anders dan de Italiaanse keuken, waar ik wel heel bekend mee was.

Hoe dan ook.. Tikka Masala blijkt, hoewel de meeste mensen dit wel denken, niet uit de Indiase keuken te komen, maar een Britse maaltijd te zijn! Niet veel authentieks aan, maar echt wel heel erg lekker!

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een Patak’s Tikka Masala pasta te halen, maar is zelf maken niet een stuk leuker? Vind ik wel! Ik gebruikte trouwens Kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Deze zijn natuurlijk ook te vervangen voor echte kip! Serveer Tikka Masala met naans of basmatirijst en je hebt een heerlijke maaltijd die bovendien heel exotisch smaakt.

Recept voor Tikka Masala

Ingrediënten
4 personen

voor de (vega)kip:

 • 1/2tl Djintan (komijnzaad)
 • 1/2tl Ketoembar (koriander)
 • 1/2tl Cayennepeper
 • 1tl Zout
 • 320g Vegetarische Kipstuckjes (of Kip)
 • 6el Volle Yoghurt
 • 4 teentjes Knoflook, geperst
 • klein stukje verse Gember (of meer naar wens)


voor de saus:

 • 3el Zonnebloemolie
 • 1 Ui
 • 4 teentjes Knoflook
 • 1 Rode Peper
 • 1el Tomatenpuree
 • 1el Garam Masala van Jonnie Boer
 • snufje Cayennepeper
 • 800gr Gepelde Tomaten (2 blikken)
 • 2tl Suiker
 • 1/2tl Zout
 • 160ml Slagroom


Overig:

 • Basmatirijst of Naans
 • verse Koriander voor garnering


Bereiding

 1. Meng alle ingrediënten voor de (vega)kip met elkaar in een schaal. Haal vervolgens de kip weer uit de dressing en leg op een bord. Dek af en laat minimaal 2 uur trekken in de koelkast. Hoe langer, hoe lekkerder.

 2. Saus
  Snijd de ui in kleine blokjes en de rode peper in dunne reepjes.
 3. Verwarm de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak 8 tot 10 minuten, tot deze zacht is geworden. Pers de knoflook erbij en voeg toe samen met de rode peper, tomatenpuree, cayenne en garam masala. Bak dit geheel 3 minuten.
 4. Voeg nu de gepelde tomaten toe samen met de suiker en zout. Doe een deksel op de pan en kook op middenhoog vuur voor 15 minuten.
 5. Voeg na 15 minuten de slagroom toe, roer door en laat even sudderen. Haal de pan van het vuur en bedek met deksel, om de warmte te behouden.
 6. Verwarm een grillpan (kan eventueel ook met koekenpan) en rooster de kip in de grillpan tot de stukjes goudbruin en krokant zijn.
 7. Voeg de kipstukjes toe aan de saus, maar laat niet meer te lang koken.
 8. Garneer de Tikka Masala met verse koriander en serveer met basmatirijst of naans.


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Tikka Masala — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten