Snelle Chana MasalaDe naam zegt het al, deze snelle chana masala, is zo gemaakt! Deze heerlijke maaltijd houdt je goed warm in de winter.

Chana Masala (of Chole) is een erg populair, vegetarisch recept uit India. Kikkererwten worden samen met tomaten gestoofd en in een mengsel van knoflook, gember, ui en chilipepers gebakken. Daarnaast worden andere traditionele kruiden gebruikt, zoals: garam masala, koriander, kurkuma en komijn.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om kikkererwten zelf een nacht te weken. Dat maakt niet recept niet snel, dus ik heb zelf gekozen voor kikkererwten uit blik. Serveer Chana Masala met een schep frisse yoghurt (ik gebruikte Griekse) en basmatirijst en/of naans.

Recept voor Snelle Chana Masala

20 minuten/4 personen

Ingrediënten

  • 1el Kokosolie of Olijfolie
  • 1,5tl Djintan (komijnzaad)
  • 1 Ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • ongeveer 1/2el vers, gesneden Gember (of meer naar smaak)
  • 1 Groene Peper
  • 1,5tl Garam Masala kruiden van Jonnie Boer
  • 1,5tl Ketoembar (koriander)
  • 1/2tl Kurkuma
  • flinke snuf Zeezout
  • 1/2tl Cayennepeper
  • 2 blikken Gepelde Tomaten
  • 400gr Kikkererwten
  • verse Koriander voor garnering
  • Griekse Yoghurt, Basmatirijst en/of Naans voor servering


Bereiding

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de ui in kleine blokjes, de gember in kleine stukjes, de groene peper in smalle reepjes en pers de knoflook uit.
  3. Neem een grote pan, verwarm hierin de olie tot deze heet is en voeg de gesneden ingrediënten toe. Bak voor 5 minuten. Voeg nu de djintan, garam masala, ketoembar, kurkuma, zout en cayenne toe en meng goed door. Bak nog eens 2 minuten.
  4. Voeg de gepelde tomaten toe (de gehele inhoud van de blikken) aan de pan en meng goed door. Maak de gepelde tomaten kleiner met je spatel.
  5. Voeg de kikkererwten toe en laat 10 minuten sudderen.
  6. Garneer met verse koriander en serveer met de rijst en/of naans en yoghurt.


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Snelle Chana Masala — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten