Geroosterde Aardappel CurryDe geroosterde aardappel curry is heel makkelijk te maken. In principe is dit recept een basis. Je kan namelijk zelf kiezen wat voor curryachtige saus je gebruikt.

Normaliter gebruik ik geen potjes uit de winkel, ik maak curry altijd graag zelf. Toch moet ik zeggen dat de producten van Patak’s me wel heel goed bevallen! Tikka Masala had ik al eerder gegeten en is me zeer goed bevallen. Het recept met dit product zal nog komen. Ik heb trouwens ook een eigen Tikka Masala recept en die staat hier. Hoe dan ook, nu probeerde ik een keer de Milde Currysaus. Inderdaad heel mild en een beetje zoet. Heerlijk!

De oven doet hier het meeste werk! Zelf hoef je maar heel weinig te doen. Ideaal als je geen zin hebt om te koken dus!

Recept voor Geroosterde Aardappel Curry

3 personen/1 uur

Ingrediënten

  • 1kg Aardappels (middelgroot)
  • 2el Zonnebloemolie
  • 250gr Cherrytomaten
  • 1 kleine Prei
  • 1 Ui
  • 8el Patak’s Milde Currysaus
  • snufje Zout
  • snufje Peper
  • verse Koriander voor garnering


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  2. Schil de aardappels niet, maar was ze grondig. Snijd ze vervolgens in kwartjes of halfjes als ze klein zijn.
  3. Doe de gesneden aardappels in een grote schaal en meng 2 eetlepel olijfolie en 3 eetlepels currysaus.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover het aardappelmengsel.
  5. Bak ongeveer 20 minuten in de oven of ongeveer tot de aardappels half gaar zijn.
  6. Snijd ondertussen de cherrytomaten door de helft en de prei en ui in smalle ringen. Doe deze in de schaal die je eerder hebt gebruikt.
  7. Doe na het bakken de aardappels ook in de schaal en voeg nog eens 3 eetlepels currysaus toe. Meng alles goed door.
  8. Neem een ovenschaal en doe hier de hele inhoud van de schaal in.
  9. Bak af in ongeveer 20/25 minuten.
  10. Voeg, indien gewenst, na het bakken nog een beetje saus toe. Ik vond dat persoonlijk niet nodig.
  11. Serveren met verse koriander. Deze maaltijd is zowel warm als koud erg lekker!


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Geroosterde Aardappel Curry — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten