Grilled Veggies SandwichDe Grilled Veggies Sandwich behoort zeker in mijn top 3 van lekkere broodjes! Niet alleen vind ik deze erg lekker, maar hij ziet er ook echt leuk uit met al die kleurtjes! Bovendien krijg ik er altijd weer energie van. Wij eten de sandwich als lunch of avondmaaltijd.

Ik gebruikte een grillpan, maar toen ik deze thuis nog niet had deed ik de groentes in een ovenschaal met een beetje olijfolie en zeezout en bakte ik deze af in 20/25 minuten in de oven op grillstand. Beide opties zijn heerlijk. Van de groentes houden we altijd heel veel over en dat bewaren we dan voor de volgende dag. 🙂 Gebruik een lekker, vers brood bij of bak deze zelf. 

De Grilled Veggies Sandwich smaakt als een luxe broodje uit een restaurant! Toch kan je dit gewoon thuis zelf maken. 😉

Recept voor Grilled Veggies Sandwich

Ingrediënten
2 personen

 • vers Brood
 • geroosterde Paprika (uit pot)
 • 1 Aubergine
 • 1 Courgette
 • 1 Mozzarella
 • 1 rode Peper
 • 1 teentje Knoflook
 • 1 rode Peper
 • 1 teentje Knoflook
 • Rucola
 • Italiaanse Kaas naar smaak (bijvoorbeeld Parmezaan, Grana Pedano en Pecorino is ook erg lekker!)
 • Zeezout
 • 1el Olijfolie


Bereiding

 1. Als eerste maak je de spread. Hiervoor heb je nodig: rode peper, knoflook, geroosterde paprika, de door jou gekozen Italiaanse kaas en olijfolie.
 2. Gebruik een staafmixer of blender. Maak de rode peper schoon, halveer en haal de pitjes eruit. Ontvel de knoflook en snijd in stukjes. Rasp ongeveer 2el kaas (als deze nog niet geraspt is). Neem 1 eetlepel olijfolie en twee stukken geroosterde paprika. Mix al deze ingrediënten tot een mooie spread. Wanneer de spread te dik is nog een beetje extra olijfolie toevoegen. Zet apart.
 3. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken. Smeer de plakken in met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout. Verwarm de grillpan en bak de groentes aan beide kante tot ze een mooie goudbruin kleurtje krijgen. Dit duurt ongeveer 2 minuten per zijde.
 4. Snijd de mozzarella in plakjes en het brood in flinke sneden. Pak nog een flinke plak gegrilde paprika en snijd in reepjes.
 5. Smeer de spread op het brood en beleg vervolgens met een beetje rucola. Begin links op de boterham en leg daar een stukje mozzarella. Vervolgens een plakje aubergine, dan een plakje courgette en dan een reepje geroosterde paprika. Herhaal de volgorde tot de hele boterham gevuld is. Strooi als laatste een beetje Italiaanse kaas bovenop en je broodje is klaar!


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Grilled Veggies Sandwich — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten