Curry met geroosterde aubergineWow! Deze Curry met geroosterde aubergine is een echt bijzonder gerecht! Er zitten veel ingrediënten in, maar dan heb je ook wat! Het eerste wat je proeft is een hele zachte smaak, gevolg door een subtiele pittige.

Er zitten een aantal ingrediënten in waar ik normaal echt niet gek op ben, zoals gember en kardemom, maar in dit gerecht past het precies! Zo leuk om te weten hoe je bepaalde ingrediënten echt bij het juiste gerecht toe kan passen! Als je maar blijft proberen..

Ik heb ook voor het eerst ghee gemaakt! Het is onwijs simpel te maken! Hoe je dit doet en meer informatie over ghee vind je hier.

Wil je iets bijzonders op tafel zetten? Dan moet je dit gerecht zeker maken!

Recept voor Curry met geroosterde aubergines

4-6 personen

Ingrediënten

  • 1kg Aubergines (ongeveer 3 stuks)
  • 500gr Tomaten
  • 400ml Kokosmelk (blik)
  • 1 Spaanse Peper (ik gebruikte een oranje)
  • 120ml Water
  • 2 Uien
  • 4 tenen Knoflook
  • heel klein stukje Gember
  • 3el Ghee (of Kokosolie)
  • 1el Kurkuma
  • snufje Kardemom
  • gemalen Zwarte Peper
  • flinke snuf Ketoembar (gemalen koriander)
  • Zonnebloemolie
  • Zeezout
  • 350gr Basmati rijst
  • Griekse Yoghurt
  • verse Koriander


Bereiding

  1. Was de aubergines, snijd in plakjes van ongeveer 1cm en halveer de plakjes weer tot halve cirkels.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  3. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Leg hier de gesneden aubergine op. Sprenkel een beetje olijfolie over de stukjes aubergine en strooi er ook een beetje zeezout overheen.
  4. Zet de aubergines 15 minuten in de oven. Na dit kwartier alle stukjes omdraaien en nog eens 10 minuten bakken.
  5. Snijd, terwijl de aubergines in de oven staan, de uien en tomaten in blokjes. Blokjes tomaten even apart zetten. Snipper de Spaanse peper en pel de knoflook.
  6. Verwarm de ghee (of kokosolie) in een ruime pan en bak hierin de uien en Spaanse peper samen met de kardemom, ketoembar en gemalen zwarte peper. Goed mengen en doorbakken voor ongeveer 10 minuten tot de ui zachter en goudbruin is geworden.
  7. Pel de gember en snijd deze in hele dunne plakjes. Ik heb echt heel weinig gebruikt. Ik gok ongeveer 3 tot 5 gram. Ik adviseer om dit zelf ook naar smaak te doen.
  8. Pers de teentjes knoflook en voeg toe aan de pan samen met de gember en kurkuma. Bak nog twee minuten door.
  9. Als de oven gepiept heeft en de aubergines klaar zijn (dit zal ongeveer tegelijk moeten zijn met de uien) deze toevoegen aan de pan. Voeg ook de tomatenblokjes toe samen met de kokosmelk en 120ml water. Laat 30 minuten sudderen.
  10. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. De curry moet nu een beetje ingedikt zijn. Als je deze nog dikker wilt moet je het gewoon nog even laten staan, maar dan van het vuur af.
  12. Serveer de curry met de rijst, Griekse yoghurt en verse koriander.


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Curry met geroosterde Aubergine — 3 reacties

    • Wat onwijs leuk om te horen, Mascelline! Wat leuk dat je het gerecht gemaakt hebt en dat het je zo goed heeft gesmaakt! Het is een vrij uitgebreid recept, maar het wel dubbel en dwars waard!

  1. Ik ben in de gelukkige omstandigheid om soms wat mee te proeven van Lana haar lekkere gerechten. Deze curry is echt te lekker, voor mij om de zachte smaak die de boventoon blijft voeren. Aanrader!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten