Vegetarische KapsalonAls vegetariër heb ik nog nooit kapsalon op! Dat is denk ik best jammer, want ik ben dol op verschillende smaakjes in één gerecht en ik zie mensen er altijd zo van genieten! Ik bedacht dus een Vegetarische Kapsalon. Niet alleen zonder vlees, maar ook een stukje gezonder!

Oke, niet heel gezond natuurlijk.. maar wel erg lekker! Het is weekend en.. in het weekend is het eenmaal fijn om een beetje comfort food te eten. Mag af en toe best eens! 

Ik vervang het vlees voor Ah Vega Shoarma. Die vind ik heerlijk! Een andere optie zou de Kipstuckjes van De Vegetarische Slager zijn. Ook erg lekker en ik heb nog een potje zelfgemaakte Shoarmakruiden staan. Hm misschien had ik daar eerder aan moeten denken.. Ach, dit is ook lekker! De Kipstuckjes variant maak ik nog wel eens met mijn kruiden en dat recept zal ik dan direct uitschrijven! Uiteraard kan je van dit recept ook gewoon de niet-vegetarische variant maken! Dan vervang je de vega door Shoarma, Kebab of Gyros. Laatstgenoemde heb ik overigens ook een vegetarische variant van en die vind je hier!

Recept voor Vegetarische Kapsalon

2 á 3 personen

Ingrediënten

  • 350gr Ah Vega Shoarma 
  • 300gr Friet
  • 100gr IJsbergsla
  • 1/2 Komkommer
  • 200gr Geraspte Kaas
  • 1/2 Ui
  • 2 Tomaten
  • Shoarmakruiden, indien gewenst


Voor de knoflooksaus:

  • 2el Griekse Yoghurt
  • 4el Mayonaise
  • 2 tenen Knoflook
  • scheutje Citroensap
  • 1,5tl gedroogde of verse Peterselie


Bereiding

Het heeft mijn voorkeur om de knoflooksaus ’s middags te maken, zodat alle smaken goed zijn doorgetrokken. 

  1. Pers de knoflook uit en meng met alle ingrediënten voor de knoflooksaus goed door. De saus apart, in de koelkast zetten.
  2. Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met een beetje zout. Vet een ovenschaal in en vul deze vervolgens met de gebakken frietjes.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  4. Bak de Vega Shoarma gaar en strooi er, indien gewenst, nog een beetje extra shoarmakruiden op. Leg vervolgens als volgende laag, boven op de frietjes in de ovenschaal. 
  5. Strooi nu de kaas over de Shoarma en bak de schaal af in ongeveer 12 minuten. De kaas mag niet krokant worden en ook geen bruin laagje krijgen, maar gewoon lekker gesmolten en draderig. 
  6. Terwijl de schaal in de oven staat snijd je de komkommer en tomaten in blokjes. De ui snijd je in dunne, halve ringen. 
  7. Als de oven heeft gepiept haal je de schaal eruit en bestrooi je direct de ijsbergsla, tomaten, komkommer en ui bovenop in de schaal. 
  8. De kapsalon serveren met knoflooksaus.


Het resultaat was volgens Simon heel erg goed! Bijna niet te onderscheiden van een echte kapsalon, zei hij zelfs! Ik vond het zelf ook lekker en zeker leuk om eens gegeten te hebben!

Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Vegetarische Kapsalon — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten