ZuurkoolschotelHet was vandaag grauw weer en dat bracht me in de stemming voor een zuurkoolschotel! Mijn moeder maakte vroeger altijd een heerlijke zuurkoolschotel met kaas waar we minimaal twee dagen van konden smullen. Heerlijk!

Vandaag probeerde ik iets nieuws uit. Ik wilde een zuurkoolschotel maken met een combinatie van normale en zoete aardappelen. Zoete aardappel komt er bij ons thuis niet echt in. We zijn beiden niet zo van de smaak van zoete aardappel, maar in combinatie met de neutrale aardappelen en de zuurkool leek het mij het proberen waard. En dat was het! Wat een verrukkelijke combinatie! Zoet, zuur, deze schotel heeft het allemaal! Ik heb de zoete aardappel bewust niet gestampt, maar in kleine stukjes gesneden en vermengd met de wel gestampte aardappelen. Zo krijg je steeds een klein stukje zoet in de mond. Overigens heb ik Ah Vegetarische Rookworst in plakjes gesneden en aan de schotel toegevoegd. Dit is natuurlijk te vervangen voor echte rookworst! Als topping gebruikte ik Gratinkaas.

Ik heb een enorme schaal gemaakt waar wij 3/4 dagen van kunnen eten!

Recept voor Zuurkoolschotel                       

6 personen      
       
Ingrediënten

 • 2,5kg Vastkokende Aardappelen
 • 1kg Zoete Aardappelen 
 • 500g Biologische Zuurkool
 • 200g Gratinkaas
 • Ah Vegetarische Rookworst
 • klontje Roomboter
 • scheutje Melk

Bereiding

 1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes. Kook tot ze gaar zijn.
 2. Schil ook de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in een andere pan voor ongeveer 6 minuten.
 3. Prak de vastkokende aardappelen tot puree en voeg de boter en melk toe. Voeg de zoete aardappelen toe en meng goed. Zuurkool afgieten en ook door het aardappelmengsel mengen.
 4. Verwarm de oven voor op 180 graden C en snijd de rookworst in plakjes.
 5. Pak de ovenschaal erbij en vul de bodem met een eerste laag van het zuurkoolmengsel.
 6. Verdeel de plakjes rookworst over de laag. Bedek vervolgens de rookworst met de rest van het zuurkoolmengsel. Strooi als topping de gratinkaas over de schotel.
 7. Bak de zuurkoolschotel in 20 minuten af, vervolgens nog voor circa 5 minuten op grill stand. De kaas moet een goudbruin korstje krijgen.


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Zuurkoolschotel — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten