Tomaten Basilicum Soep

Dit is een heerlijk basis soepje. Lekker vers en eigenlijk ontzettend simpel! Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn en je hebt maar een paar (verse) ingrediënten nodig om een heerlijke home-made Tomaten Basilicum soep op tafel te zetten. Een volkoren tosti maakt het geheel natuurlijk af. 😉

Recept voor Tomaten Basilicum Soep

4 personen

Ingredienten

  • 6 Vleestomaten
  • ¼ Peen
  • 1 Rode Peper
  • 1 gele Ui
  • 4 teentjes Knoflook
  • 8 blaadjes Basilicum
  • 500ml Groentebouillon
  • Zout en Zwarte Peper
  • 125ml Melk
  • klontje Boter
  • Olijf of Kokosolie

 
Bereiding

  1. Snijd de peen in plakjes, de tomaat in partjes, de ui, rode peper en knoflook in blokjes en de basilicum in reepjes. Verwarm een scheut olijf of kokosolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Bak hierin de ui en knoflook lichtbruin. Voeg vervolgens de peen toe en bak tot deze ook licht verkleurd is.
  2. Voeg een beetje extra olie toe samen met de rode peper en tomaten. Laat op middelhoog vuur sudderen tot de tomaten zacht zijn. Haal van het vuur.
  3. Bereidt de bouillon in een diepe pan op lage temperatuur en voeg een flinke snuf zwarte peper toe.
  4. Doe de groentes in een blender samen met de basilicum. Mix op lage snelheid om structuur in de soep te behouden.
  5. Voeg het groentemengsel toe aan de bouillon en roer goed. Voeg vervolgens een klontje boter en de melk toe. Voeg zout toe naar smaak en kook nog heel even door.
  6. Serveer de soep heet en garneer met basilicum. Maak de soep af met een volkoren tosti of lekker brood!


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Tomaten Basilicum Soep — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten