Roasted Veggie Naans

In de categorie van snelle maaltijden is Roasted Veggie Naans denk ik één van mijn favorieten! Zo simpel, maar o zo lekker! Eigenlijk vind ik haast alles lekker met naans. Ik moet zelf nog eens naans maken en ik denk dat ik dat zeer binnenkort ga doen, dus een recept volgt nog!

Ik heb nu de naans van de Lidl gebruikt. Deze zijn er helaas niet altijd, maar alleen bij de Vitasia weken! Ik vind ze net wat beter van smaak en iets kleffer dan de naans van het merk Patak’s. Patak’s naans zijn (altijd) te koop bij Albert Heijn en een prima vervanger!

Je kan dit recept als speciale lunch kiezen of als heerlijk, snel diner.

Recept voor Roasted Veggie Naans

2 personen/30 minuten

Ingrediënten

Voor de guacamole:

 • 2 Avocado’s
 • 1 teentje Knoflook
 • 2el Olijfolie
 • 2el Water
 • een handje verse Koriander
 • 1tl gemalen Komijnzaad (Djintan)
 • ½ Rode Peper
 • sap van ½ Limoen
 • Zout


Voor de geroosterde groentes:

 • 4 Bloemkoolroosjes
 • 400gr Kikkererwten uit blik
 • een paar flinke snufjes Paprikapoeder
 • snufje Cayennepeper
 • 3el Olijfolie
 • Zeezout


Overig:

 • Griekse Yoghurt
 • 4 Naans


Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
 2. Spoel de kikkererwten goed schoon in een vergiet tot het schuimen ophoudt en laat uitlekken. Was ook de bloemkoolroosjes grondig en druk het vocht eruit met keukenpapier. Meng de groentes in een kom met alle ingrediënten voor de geroosterde groentes. Vervolgens de groentes op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 20 minuten afbakken. De groentes moeten een goudbruin laagje krijgen en de kikkererwten moeten een beetje knapperig zijn.
 3. Terwijl de groentes in de oven staan ga je aan de slag met de guacamole! Hierbij meng je alle ingrediënten met een staafmixer of blender. Voeg iets meer water toe indien nodig. De kruiden en rode peper adviseer ik je toe te voegen naar wens.
 4. Bak nu de naans volgens de instructies op de verpakking.
 5. Verspreid op alle naans een flinke lepel guacamole. Verdeel de geroosterde groentes over de vier naans en strooi er nog een beetje koriander overheen. Gebruik als topping de Griekse yoghurt. Ik gebruikte ongeveer een eetlepel per naan. Direct serveren.


Een mooi maaltijdje is het geworden hè? Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Roasted Veggie Naans — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten