Tonijnsalade van SimonToen Lana de tonijn van De Vegetarische Slager ontdekte vond ik het een leuke uitdaging om hier een salade van te maken die de doorgewinterde tonijnliefhebber voor de gek kan houden. Op zich eenvoudig, de vega tonijn is naar mijn mening nauwelijks van echt te onderscheiden. Maar toch, hoe maak je er een volledige tonijnsalade van die het goed doet als lunch of avondeten. En, hoe zorg je ervoor dat het recept werkt met zowel vega als normale tonijn? Nou… zo!

Recept voor Vegetarische Tonijnsalade van Simon

2 personen / 15 minuten (of minder als je sneller snijd dan ik :))

Ingrediënten

  • 1 pakje Tonijn van De Vegetarische Slager / 1 blik Tonijn op olie
  • halve Rode Ui
  • Augurken naar smaak (Ik gebruik er meestal een stuk of 5 van gemiddelde grote)
  • 3el Belgische Mayonaise
  • halve Citroen
  • 1 Appel
  • 10 Cherrytomaatjes
  • teentje Knoflook


Bereiding

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en meng deze samen met de mayonaise in een kom.
  2. Snijd kleine blokjes van de augurk en de appel en voeg deze toe aan het mengsel. Halveer de cherrytomaten en voeg ook toe.
  3. Voeg de tonijn toe (in geval van tonijn op blik eerste goed laten uitlekken).
  4. Knijp de citroen uit boven de schaal en roer het geheel goed door elkaar.
  5. In principe is de tonijnsalade direct gereed om te serveren. Eerst een uurtje of twee in de koelkast kan ook. Zorgt ervoor dat de smaken goed kunnen doortrekken. Lekker op een vers stokbroodje!


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Vegetarische Tonijnsalade van Simon — 1 reactie

  1. Als doorgewinterde niet vleeseter, maar enorme vis eter, kan ik beamen dat de vegetarische versie heel dicht in de buurt komt vsn echt tonijn. Aanrader, super lekker!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten