Kip Salsa Quesadilla'sQuesadilla’s zijn altijd goed! Als snack, lunch of avondmaal; blij word ik er altijd van! Ik kan het alleen niet normaal uitspreken. Het klinkt dan ongeveer als: ‘Essediela’ en ik word dan altijd verbeterd (en uitgelachen) door mijn vriend. Ok, inmiddels kan ik het heus wel, maar het is er een beetje ingebleven hier in huis. Gewoon, als lolletje. Goed, tot zo ver deze overbodige informatie!

Ik heb geloof ik aardig wat Quesadilla recepten en deze moet ik nog uitwerken, maar hier hebben jullie er alvast één: (Vega) Kip Salsa Quesadilla’s. Net als bijna al mijn recepten is dit gerecht zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. Ik heb dit gerecht voor mijn vriend met biologische kip gemaakt en voor mijzelf een vegetarische variant met Kipstuckjes van De Vegetarische Slager. Voor deze combinatie heb ik één kipfilet (200gr) en één pakje Kipstuckjes (160gr) gebruikt. Om verwarring te voorkomen schrijf ik bij de ingrediënten alleen Vegetarische Kipstuckjes. Vanzelfsprekend is dus dat je 400gr Kipfilet gebruikt als je de niet-vegetarische variant voor twee personen wilt maken.

Recept voor (Vega) Kip Salsa Quesadilla’s

2 personen/20 minuten

Ingrediënten

 • 2 doosjes Vegetarische Kipstuckjes
 • Fajita kruiden
 • 8 Tortilla Wraps
 • Olijfolie
 • Ah Pepermix (alleen de sterkste weggelaten)
 • 2 Uien
 • Pizzakaas
 • Cheddar
 • Zure room
 • Salsa dipsaus


Bereiding

 1. Snijd de uien in dunne, halve ringen en de hete pepers in dunne reepjes. Snijd, indien nodig, de kipfilet in reepjes (bij Kipstuckjes niet nodig).
 2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de uien samen met de hete pepers. Voeg na 3 minuten de kipfilet toe en bak tot het geheel gaar is. Voeg vervolgens twee eetlepels Fajita kruiden toe met een scheutje water en laat indikken.
 3. Pak er een grote koekenpan bij en smelt een klein beetje boter. Leg een tortilla wrap in de pan en verspreid een deel van het kipmengsel over de gehele wrap. Strooi een beetje pizzakaas en een beetje cheddar over het geheel en bedek met nog een tortilla wrap.
 4. Dek de pan eventueel af met een deksel. Regelmatig keren. Beide kanten bakken tot deze een goudbruin laagje hebben.
 5. Serveer de quesadilla’s met salsa saus en zure room!


Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

(Vega) Kip Salsa Quesadilla’s — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten