Romige Pasta CarbonaraSimon, mijn vriend, had nog nooit Pasta Carbonara gegeten! Schandalig, is het niet? Ik ben er niet heel erg gek op, omdat het voor mij als vegetariër gewoon niet heel bijzonder is. Er horen natuurlijk spekjes op en die zijn vegetarisch te vinden, maar de rooksmaak vind ik gewoon echt niet lekker! Het lijkt wel heel erg veel op echt vlees. Een compliment dus naar de producten, maar simpelweg niet mijn smaak!

Voor Simon bakte ik dus biologische spekblokjes. Als je een vegetarische variant zoekt zou ik Speckjes Gerookt van De Vegetarische Slager adviseren. Ook verkoopt Albert Heijn Vega Spekreepjes van eigen merk.

Ik maakte de maaltijd lekker romig en gebruikte een stevige spaghetti. Verse pasta is hier ook erg lekker bij! Speltpasta heeft altijd mijn voorkeur.

Recept voor Romige Pasta Carbonara

4 personen/20 minuten

Ingrediënten

 • 400gr Spaghetti
 • 250ml Slagroom (bekertje)
 • 50gr Pecorino Romano
 • 50gr Parmezaanse kaas
 • 2 Eieren
 • 200gr Biologische Spekreepjes (of vega variant)
 • Olijfolie
 • gemalen Zwarte Peper


Bereiding

 1. Rasp de twee kazen. Klop de eieren los met de slagroom en voeg gemalen zwarte peper naar wens toe. Voeg van beide geraspte kazen de helft toe aan het mengsel.
 2. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking, maar trek 2 minuten van de kooktijd af. Giet de spaghetti af en vang het kookvocht op.
 3. Bak ondertussen de spekblokjes mooi krokant.
 4. Pak de spaghetti er weer bij, voeg een soeplepel kookvocht toe (of meer indien nodig) en giet het gehele ei-mengsel erbij. Spekjes toevoegen en twee minuten omscheppen, op hoog vuur tot het mengsel iets gaat stollen.
 5. Verdeel de Romige Pasta Carbonara over de borden en strooi de rest van de kazen over de pasta. Serveer direct!

Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk om te horen of het heeft gesmaakt! Laat je even een reactie achter? 🙂 Maak je er ook een foto van? Deel je foto op social media en gebruik de hashtag #ohmymeal, zodat ik het resultaat kan zien. Zou ik leuk vinden!

Facebookgoogle_pluspinterestFacebookgoogle_pluspinterest

Reacties

Romige Pasta Carbonara — Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of door het klikken op de "accepteren" knop hier onder gaat u akkoord met het gebruik van cookies op deze site.

Sluiten